spot_img

Verstappen: «Ο Piquet έκανε λάθος, δεν είναι ρατσιστής»

Ο Max Verstappen ξεκαθαρίζει πως το σχόλιο του Nelson Piquet απέναντι στο Lewis Hamilton δεν ήταν σωστό, όμως δεν πιστεύει πως ο Βραζιλιάνος είναι ρατσιστής.

Ο Nelson Piquet σε συνέντευξή του εκφράστηκε με ρατσιστικό τρόπο για τον Lewis Hamilton, με το περιεχόμενό της να βλέπει το φως της δημοσιότητας στις αρχές της εβδομάδας. Ο ίδιος δέχθηκε πολύ μεγάλη κριτική για το σχόλιό του από τη συντριπτική πλειοψηφία των εν ενεργεία οδηγών και της κοινότητας της Formula 1 γενικότερα. Μία ημέρα αργότερα, δημοσίευσε ανακοίνωση, στην οποία ζήτησε συγγνώμη για τη λέξη που χρησιμοποίησε, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι ρατσιστής.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του τριημέρου του GP Μεγάλης Βρετανίας, ο Max Verstappen τοποθετήθηκε επί του θέματος σε δηλώσεις του.

«Νομίζω πως η λέξη που χρησιμοποίησε δεν ήταν σωστή, παρόλο που σε διαφορετικές κουλτούρες και συνθήκες τη χρησιμοποιούσαν για άτομα μικρότερα σε ηλικία. Ας είναι αυτό ένα μάθημα για το μέλλον ώστε να μη χρησιμοποιείται η λέξη, καθώς είναι άκρως προσβλητική και ειδικότερα τη σημερινή εποχή δημοσιοποιείται πολύ περισσότερο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, που είναι και πατέρας της συντρόφου του Max Verstappen, Kelly Piquet δεν είναι ρατσιστής, σύμφωνα με τον Ολλανδό.

«Έχω περάσει χρόνο με το Nelson, νομίζω περισσότερο από το μέσο άνθρωπο γενικότερα, σίγουρα δεν είναι ρατσιστής. Στην πραγματικότητα, είναι ένας πολύ ωραίος και χαλαρός τύπος, είμαι σίγουρος πως με την ανακοίνωση που δημοσίευσε, μπορείτε να δείτε τη λέξη από δύο διαφορετικές απόψεις. Νομίζω, όμως, πως και πάλι είναι καλύτερο να μη τη χρησιμοποιεί κανένας».

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 αναφέρει πως δεν έχει επικοινωνήσει με το Nelson Piquet, μετά την είδηση των τελευταίων ημερών.

«Δεν πρόκειται να τον καλέσω και να του πω δεν ήταν σωστό αυτό, νομίζω πως το γνωρίζει και ο ίδιος. Ήδη το δήλωσε στην ανακοίνωσή του, πιστεύω πως συνειδητοποίησε πως χρησιμοποίησε λάθος λέξη, επομένως ποιος είμαι εγώ για να τον καλέσω; Δε νομίζω πως θα αλλάξει κάτι. Όπως είπε και ο ίδιος, μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους, φυσικά οι άνθρωποι ασχολούνται με την κακή πλευρά και έχει γίνει μεγαλύτερο θέμα από όσο χρειάζεται, καθώς γνωρίζω το Nelson προσωπικά. Ασφαλώς και χαρακτηρίζεται ως ρατσιστής τώρα, κάτι που δε νομίζω πως είναι, όμως συμφωνώ απόλυτα πως δεν μπορείς να χρησιμοποιείς τέτοιες λέξεις».

Το σχόλιο του Nelson Piquet κατά του Lewis Hamilton αντιμετωπίστηκε πολύ σκληρά, όπως αναμενόταν, από τον κόσμο της Formula 1. Ως συνέπεια αυτού, έχει απαγορευτεί, πλέον, η είσοδος στα paddock για το Βραζιλιάνο τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Δείτε το GP Ιμολα για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles