spot_img

Ποιος θα πάρει τη θέση του Hamilton στη Mercedes; – Όλοι οι υποψήφιοι

O Lewis Hamilton θα αποχαιρετήσει τη Mercedes-AMG για τη Scuderia Ferrari και αφήνει τη θέση του ελεύθερη και πρέπει να καλυφθεί σύντομα.

Η απόφαση του Lewis Hamilton να υπογράψει συμβόλαιο με τη Scuderia Ferrari για το 2025 συγκλόνισε την παγκόσμια σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Έπειτα από 12 σεζόν στη Mercedes-AMG, o Βρετανός θα αφήσει το δεύτερο σπίτι του και θα αναζητήσει μία νέα πρόκληση.

Ο Hamilton θα αφήσει πίσω του ένα τεράστιο κενό, καθώς η απουσία του θα κοστίσει σε όλους τους τομείς στη Mercedes. Έπειτα από αυτό το «σοκ», το γερμανικό στρατόπεδο πρέπει να αναδιοργανωθεί και να κοιτάξει την επόμενη μέρα.

Ποιοι όμως θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Χάμιλτον; Ας δούμε ορισμένους υποψήφιους για τη θέση του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1.

Ακούστε τη νέα εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της μετεγγραφής-μαμούθ του Lewis Hamilton στη Scuderia Ferrari. 

Οι επιλογές με νόημα

Ο οδηγός που θα κάνει χώρο στη Scuderia Ferrari ώστε να πάει ο Hamilton, είναι ο Carlos Sainz. Ο Ισπανός είναι φέτος στον τέταρτο χρόνο του στα κόκκινα και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Στο παρελθόν έχει συνδεθεί με την Audi (σημερινή Stake F1) ωστόσο θα μπορούσε να γίνει μία πολύ αξιόπιστη λύση για την ομάδα του Toto Wolff.

Από μία συζήτηση για θέση σε μια κορυφαία ομάδα όπως η Mercedes-AMG δεν μπορεί να λείπει ο Fernando Alonso. Το συμβόλαιο του Ισπανού με την Aston Martin ολοκληρώνεται στο τέλος της χρονιάς και έως τώρα δεν έχει ανανεώσει. Εδώ και δύο περίπου δεκαετίες προσπαθεί να πάρει έναν τρίτο τίτλο και το δέλεαρ της Mercedes μπορεί να είναι πολύ μεγάλο για να αρνηθεί μια ενδεχόμενη πρόταση.

Οι πιθανές εκπλήξεις

Ένα όνομα που δεν θα περίμενε να βρίσκεται κάποιος στη λίστα, είναι αυτό του Esteban Ocon. Ο Γάλλος ήταν μέρος της Ακαδημίας Νέων Οδηγών της Mercedes. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να οδηγεί για τις Renault-Alpine, όμως το μέλλον του το διαχειρίζεται ακόμη η Mercedes. Πρόκειται για έναν νικητή Grand Prix που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά κι ας μην έχει όνομα με «βάρος» όπως για παράδειγμα ο Fernando Alonso.

Ο οδηγός που εξέπληξε πολλούς το 2023 και «εκτόξευσε» την αξία των μετοχών του είναι ο Alex Albon. Ο Ταϊλανδός έχει εμπειρία από ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό (Red Bull Racing) και τα χρόνια του στη Williams του έδωσαν δυνατότητα να εξελιχθεί ως οδηγός. Σίγουρα πρόκειται για έναν οδηγό που θα απασχολήσει τη φετινή Silly Season και είναι δέλεαρ ακόμη και για τη Mercedes.

Ο τελευταίος οδηγός που θα θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του Hamilton δεν είναι άλλος από τον Kimi Antonelli. Ο 18χρονος Ιταλός είναι στην Ακαδημία της Mercedes και φέτος θα αγωνιστεί στη Formula 2 με την Prema. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού και για να πάρει τη θέση του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles