spot_img

Russell: «Αν και απογοητευμένος, νιώθω πολύ υπερήφανος»

Ο George Russell, μετά το τραγικό λάθος της Mercedes, έχασε μια πολυπόθητη νίκη μέσα από τα χέρια του, στην παρθενική του εμφάνιση με τα “Μαύρα Βέλη”.

Διαβάστε επίσης: GP Σακχίρ Race: Απίστευτη νίκη Perez στον πιο τρελό αγώνα του 2020

Η εξέλιξη του GP Σακχίρ αυτό το Σαββατοκύριακο έμοιαζε με σενάριο ταινίας και ο αγώνας ήταν ένας από τους πιο ανατρεπτικούς της χρονιάς. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Sergio Perez, με τον Μεξικανό να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Μεγάλος άτυχος του αγώνα ήταν ο George Russell.

Πραγματικά δεν έχω λόγια. Φέτος είχα δυο αγώνες όπου η νίκη γλίστρησε κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια μου και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Τα έδωσα όλα.

Μετά από μια πολύ καλή εκκίνηση βρέθηκε μπροστά από τον Bottas, άνοιξε  γρήγορα την διαφορά τους θέτοντας τον ρυθμό στον αγώνα. Στον 62ο γύρο το όνειρο έγινε εφιάλτης, μετά το ανεπίτρεπτο μπέρδεμα της Mercedes τοποθετώντας λάθος σετ ελαστικών, αναγκάζοντάς τον να επιστρέψει αμέσως στα pits και να πέσει στην 5η θέση.

Δείτε τον μεγάλο τελικό για το F1 Greek Mini Series από το Άμπου Ντάμπι.

Παρά τις προσπάθειες του να βγει ξανά μπροστά και ενώ ήταν πολύ κοντά να περάσει τον τότε πρωτοπόρο Perez, απώλεια πίεσης στο πίσω αριστερό ελαστικό τον οδήγησε στα pits για μια ακόμα φορά. Ο Βρετανός πάλεψε σκληρά παρά τις ατυχίες του και έκλεισε τον αγώνα στην 9η θέση. Πήρε όμως τον επιπλέον βαθμό, έχοντας τον ταχύτερο γύρο στην πίστα.

Στους πρώτους γύρους ένιωθα μεγάλη αυτοπεποίθηση και, παρά το μπέρδεμα, θα μπορούσα να είχα φτάσει τον Perez με το πλεονέκτημα των φρέσκων ελαστικών και την ταχύτητα της Mercedes. Αν και απογοητευμένος, είμαι παράλληλα πολύ περήφανος που είχα αυτή την τρομερή ευκαιρία. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ομαδικό άθλημα. Κάποιες φορές κάνουν λάθη οι οδηγοί, όπως έχω κάνει ήδη δυο φορές φέτος για την Williams, και μαθαίνουμε από αυτά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Φυσικά, ο Russell δεν δίστασε να δώσει τα θερμά του συγχαρητήρια στον νικητή του αγώνα, Perez.

Συγχαρητήρια στον Perez, είναι ένας πάρα πού καλός οδηγός. Τρέχει στην Formula 1 εδώ και πάρα πολλά χρόνια και του άξιζε μια νίκη, ίσως όχι όμως η σημερινή, αλλά είμαι χαρούμενος για εκείνον.

Ακούστε την εκπομπή για την F1, “Slipstream”, με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles