spot_img

Δραματικό φινάλε στο F1 Greek Mini Series

To δεύτερο πρωτάθλημα του Automotonews.gr, F1 Greek Mini Series, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ανέδειξε νέο Πρωταθλητή.

Το τελευταίο Grand Prix έμελλε να είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά, με τη μάχη για τη νίκη να είναι μεγάλη. Από τις κατατακτήριες πήραμε μια γεύση για το τι θα περιμέναμε, με μια τρομερή pole position.

O Παναγής Δρακάτος με την Williams, που ήθελε τη νίκη και μόνο τη νίκη, πήρε την 1η θέση με το 1:34.447. Ο χρόνος αυτός ήταν εντυπωσιακός, μιας και άφησε τον Αντώνη Κλιάφα στην 2η θέση για 0.442s. Ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος, Νίκος Εμμανουήλ, ήταν μόλις στην 7η θέση με όχι και την καλύτερη επίδοση. Ο Γιώργος Σταματόπουλος ήταν 3ος, με τον Νίκο Σηφάκη στο ντεμπούτο του στο Πρωτάθλημα να κλείνει τη δεύτερη σειρά.

Διαβάστε επίσης: GP Σακχίρ Race: Απίστευτη νίκη Perez στον πιο τρελό αγώνα του 2020

Στην εκκίνηση  δεν είχαμε δράματα, με τον τρίτο διεκδικητή του Πρωταθλήματος, Μάνο Ζερβουδάκη, να χάνει θέσεις. Γρήγορα ανέκτησε τις χαμένες θέσεις, ενώ ο Σταματόπουλος έκανε λάθος πέφτοντας 10ος.

Στον 4ο γύρο βγήκε το Safety Car λόγω εγκατάλειψης του Καλαθαρά με την Renault. Αυτό άλλαξε τα πάντα, φέρνοντας όλους τους πρωτοπόρους για αλλαγή ελαστικών. Ο Γιάννης Φιλλιπής είχε την πρωτοπορία μένοντας έξω με τα soft, ενώ 2ος ήταν ο Δημήτρης Καραφουλίδης με τα medium. O Δρακάτος ήταν πίσω του με τους Κλιάφα, Σηφάκη και Εμμανουήλ να ακολουθούν. Όταν αποχώρησε το SC, στην έξοδο από τη τελευταία στροφή, ο Καραφουλίδης με κρύα ελαστικά έχασε τον έλεγχο, με τον Δρακάτο να μην μπορεί να τον αποφύγει, με τους δύο να καταλήγουν στον τοίχο. Κανένας δεν εγκατέλειψε, όμως ο Κλιάφας πίσω έπαθε ακριβώς το ίδιο, το έχασε μόνος του και εγκατέλειψε.

Αυτό ήταν η απόλυτη καταστροφή για τον Δρακάτο που ήθελε ένα θαύμα, πέφτοντας στην 16η θέση. Ευτυχώς για τον ίδιο στον 9ο γύρο, ο Γιώργος Μαχαίρας είχε έξοδο στη στροφή 4 και διέλυσε τη Ferrari του στον τοίχο. Το SC βγήκε και πάλι και οι διαφορές μηδενίστηκαν. Σε εκείνο το σημείο ήξερε ο Εμμανουήλ πως πρέπει να μείνει μπροστά. Ο Δρακάτος από την άλλη έπρεπε να κάνει τον αγώνα της ζωής του.

Τα παιχνίδια της στρατηγικής ήταν εμφανή, με τους οδηγούς να έχουν διαφορετικές γόμες. Ο Εμμανουήλ ήταν με την medium, ενώ ο Σταματόπουλος είχε ανακάμψει στην 2η θέση. Ο Δρακάτος έκανε τη μία προσπέραση μετά την άλλη και στο μέσον του αγώνα ήταν ήδη στην 6η θέση. Η διαφορά του από τον αντίπαλο του ήταν στα 10s.

Κάνοντας εντυπωσιακά προσπεράσματα, κατάφερε να φτάσει στην 3η θέση. Ο Σταματόπουλος μπήκε για δεύτερη αλλαγή ελαστικών και έκανε τον ταχύτερο γύρο. Αυτό ήταν χτύπημα στον Δρακάτο που ήθελε νίκη και ταχύτερο με τον Εμμανουήλ 2ο. Στον 22ο γύρο ήταν κολλημένος πίσω από τον Σηφάκη, αλλά οι δυο τους είχαν επαφή στις στροφές 10 και 11. Ο Δρακάτος ανέβηκε 2ος αλλά πλέον ήταν 10s πίσω από τον Εμμανουήλ και δίχως τον ταχύτερο γύρο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο οδηγός της McLaren είχε υπερβολικά φθαρμένα ελαστικά αλλά άντεξε μέχρι το τέλος σε μια άψογη εμφάνιση. Πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην 1η θέση και πήρε τον Τίτλο στο F1 Greek Mini Series. Ο Δρακάτος έκανε την ηρωική προσπάθεια για να πάρει την 2η θέση. Το βάθρο έκλεισε ο Ζερβουδάκης, λόγω ποινών των Σηφάκη και Σταματόπουλου για πρόκληση ατυχήματος. Ο πρώτος έμεινε στην 4η θέση, ενώ οι Θάνος Χουσίδης και Κώστας Αναστασάκης προσπέρασαν τον δεύτερο. Ο Αλέξανδρος Λουκάς πήρε την 8η θέση στην κατάταξη, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι Χρήστος Παπαχρήστος και Αλέξανδρος Χρυσαφόπουλος.

Δείτε τον μεγάλο τελικό του F1 Greek Mini Series στο παρακάτω βίντεο. Επιπλέον, περιλαμβάνονται οι τελικές βαθμολογίες Οδηγών και Ομάδων.

F1 Greek Mini SeriesF1 Greek Mini Series

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles