spot_img

Russell: Η Mercedes με διαβεβαίωσε ότι θα έχω ίσες ευκαιρίες με τον Hamilton

Ο George Russell πληροφορήθηκε από τη μελλοντική νέα του ομάδα, την Mercedes, για το status του συγκριτικά με τον Lewis Hamilton το 2022.

Στις αρχές της εβδομάδας η Mercedes ανακοίνωσε για το 2022 τον αντικαταστάτη του Valtteri Bottas, ο οποίος συμφώνησε με την Alfa Romeo. Αυτός είναι ο ταλαντούχος George Russell, όμως το ερώτημα πολλών ανθρώπων της Formula 1 ήταν αν θα του δοθεί η ευκαιρία να διακριθεί, τουλάχιστον όσο βρίσκεται στην ομάδα ο Lewis Hamilton. Ο Russell έσπευσε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση:

Η Mercedes πάντα σεβόταν τους οδηγούς της και τους έδινε την ευκαιρία να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ακόμα και στις junior κατηγορίες υπήρχαν αρκετοί οδηγοί με παρόμοιο ρυθμό μ’ εμένα και ήμασταν πολύ κοντά στην πίστα. Δεν υπάρχει λόγος να έρθω σε ρήξη με κάποιον οδηγό. Είμαι σίγουρος πως θα έχουμε έναν υγιή ανταγωνισμό και θα σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, όπως έκαναν ο Lewis και ο Valtteri τα τελευταία 5 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η Mercedes δε θέλει με τίποτα να γίνει αναβίωση των σχέσεων μεταξύ Hamilton-Rosberg. Οι δύο τους ήταν ομόσταυλοι από το 2013 έως το 2016, οι σχέσεις τους όμως έγιναν πολύ κακές την τελευταία σεζόν, με αποκορύφωμα τη μεταξύ τους σύγκρουση στο GP Ισπανίας. Ο Russell αναφέρθηκε σχετικά:

Η Mercedes έχει βιώσει μία κακή σχέση ανάμεσα στους οδηγούς της στο παρελθόν και δε νομίζω πως θα ήθελε να επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Ούτε εγώ το επιθυμώ, προσωπικά. Οι ομόσταυλοι είναι σημαντικό να δουλεύουν μαζί για να πάνε ψηλά την ομάδα τους. Την επόμενη σεζόν θα έχουμε νέο μονοθέσιο, κανείς δεν εγγυάται ποιος θα έχει το γρηγορότερο και η δουλειά μας θα είναι απλά να στοχεύουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα έλεγα επίσης πως ο Lewis κι εγώ είμαστε σε πολύ διαφορετικές περιόδους στην καριέρα μας, κάτι που μας βοηθάει. Τρέφω πολύ μεγάλο σεβασμό γι’ αυτόν, πιστεύω πως το γεγονός ότι είμαι πολύ μικρότερος και τον θαυμάζω από μικρό παιδί αλλάζει πολύ τη δυναμική της ομάδας, Επομένως δε βλέπω να δημιουργούνται θέματα μεταξύ μας.

Στο τέλος, ο George Russell πρόσθεσε τις προσδοκίες που έχει από τη συνύπαρξή του στη Mercedes με τον Hamilton:

Δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Γνωρίζω πόσο δύσκολο θα είναι. Ξέρουμε πόσο δυνατός οδηγός είναι ο Lewis και κατά τη γνώμη μου ίσως είναι ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών. Υπάρχει λόγος που έχει κατακτήσει 7 παγκόσμιους τίτλους. Επομένως, πιστεύω πως είμαι σε μία πολύ τυχερή θέση και μπορώ να μάθω από τον καλύτερο. Μιλήσαμε μέσω γραπτών μηνυμάτων νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, μου είπε συγχαρητήρια και ότι ανυπομονεί να είναι teammate μου και του είπα και εγώ το ίδιο. Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι στην ίδια ομάδα με αυτόν. Γνωρίζω πως διέρρευσαν οι φωτογραφίες στα social media μ’ εμένα σε μικρή ηλικία να τον θαυμάζω. Είναι τρελό να βλέπω πώς περνάνε οι καιροί και βρίσκομαι πλέον στην ίδια ομάδα με αυτόν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το 2022, η Mercedes θα διαθέτει ένα αμιγώς βρετανικό δίδυμο οδηγών, το οποίο ίσως θα είναι το κορυφαίο στο grid. Ο κόσμος της Formula 1 αναρωτιέται αν μπορούν οι Hamilton και Russell να συνεργαστούν αρμονικά, όμως οι ίδιοι δε δείχνουν, μέσω δηλώσεών τους, να έχουν κάποιο πρόβλημα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles