spot_img

Sainz: «Το 2021 θα είναι μια μεταβατική χρονιά»

Ο νέος οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz, αναμένει μια μεταβατική νέα σεζόν το 2021, με την ομάδα να αναζητά ανάκαμψη από το κακό 2020.

Η Ferrari διέγραψε μια πολύ απογοητευτική πορεία την περασμένη χρονιά και τερμάτισε μόλις 6η στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Ο CEO John Elkann πρόσφατα παραδέχτηκε πως η ομάδα οφείλει να συνεχίσει την πορεία της με ταπεινότητα, στην προσπάθεια να ανακάμψει από τη χειρότερη σεζόν της τα τελευταία 40 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 15 Φεβρουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η ολοκαίνουρια μονάδα ισχύος πρέπει οπωσδήποτε να συμβάλλει στην βελτίωση της εικόνας της Ferrari. Ωστόσο ο Sainz, ο οποίος συμφώνησε με διετές συμβόλαιο στη θέση του Sebastian Vettel πριν καν αρχίσει η σεζόν του 2020, αντιλαμβάνεται πως η βελτίωση αυτή θα είναι δύσκολο να έρθει άμεσα. Όλες οι ενέργειες θα γίνουν με γνώμονα τους νέους Τεχνικούς Κανονισμούς, οι οποίοι θα μπουν στη ζωή μας το 2022.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με όλες τις τελευταίες εξελίξεις από την F1.

Βλέπω ήδη κάποια θετικά σημάδια βελτίωσης από τη Ferrari. Σίγουρα υπάρχει και ο νέος κινητήρας που χρειάζεται να καλυτερέψει κάπως την κατάσταση. Αλλά πιστεύω πως το 2021 θα είναι δύσκολο για όλους. Όλοι γνωρίζουμε πως η Mercedes θα εξακολουθεί να κυριαρχεί στο σπορ και αν δεν έρθει σύντομα μια μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς, αυτό θα συνεχιστεί. Επομένως, για εμένα, η Ferrari και όλοι οι υπόλοιποι εκτός της Mercedes πρέπει να επικεντρωθούν στο 2022.

Είμαι ήδη αισιόδοξος πως η Ferrari ξέρει τι θέλει να κάνει. Το 2021 θα είναι μια καθαρά μεταβατική χρονιά. Θα προσπαθήσω να αναπτύξω μια καλή συνεργασία και θα μαθαίνω το μονοθέσιο αγώνα με τον αγώνα. Έπειτα, το 2022 θα ξεκινήσουμε από το μηδέν και είναι σημαντικό να ανταποκριθούμε στην αλλαγή των συνθηκών. Όποτε κι αν έρθει η ύστατη στιγμή, εγώ αισθάνομαι έτοιμος. Πάντα έλεγα πως ο απώτερος στόχος μου είναι να γίνω κάποια μέρα πρωταθλητής, και είμαι έτοιμος να κάνω το επόμενο βήμα με την Ferrari.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε τον Pre-Season αγώνα του automotonews.gr για τη δεύτερη σεζόν του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles