spot_img

Τιμωρήθηκε ο Alonso για την απροσεξία του με τον Ocon

O Fernando Alonso και ο Lance Stroll δεν γλίτωσαν τις ποινές μετά το τέλος του Αγώνα Sprint στη Βραζιλία, ενώ γλίτωσαν οι Lewis Hamilton και Pierre Gasly. 

Το «τρίτο» ημίχρονο στο Sao Paolo της Βραζιλίας έφερε χρονικές ποινές, βαθμούς ποινής σε αγωνιστικές λισάνς και προειδοποιήσεις για όσα έγιναν στον επεισοδιακό Αγώνα Sprint. Μέσα σε 24 γύρους στο αριστερόστροφο Ιντερλάγκος έγιναν πολλά, προσπεράσματα, συγκρούσεις, αμφισβητούμενες φάσεις – τα είχε όλα!

Ας τα δούμε με τη σειρά, ξεκινώντας με το ατόπημα της λανθασμένης τοποθέτησης στο grid. Τόσο ο Lewis Hamilton της Mercedes που τερμάτισε στη δεύτερη θέση, όσο και ο Guanyu Zhou της Alfa Romeo που τερμάτισε στη δέκατη-τρίτη, είχαν τοποθετήσει τα μονοθέσιά τους εκτός του προβλεπόμενου box.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Μεξικού και της ποινής της Red Bull για το cost cap.

Ωστόσο αμφότεροι «αθωώθηκαν» από τους αγωνοδίκες που έκριναν πως στην συγκεκριμένη πίστα τα box είναι λίγο πιο μικρά του συνηθισμένου άρα δικαιολόγησαν τη λάθος τοποθέτηση, η οποία κρίθηκε πως δεν έδωσε κάποιο πλεονέκτημα. Έτσι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα βρεθεί για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη σειρά του grid.

Στα μαλακά έπεσε ο Πιερ Γκασλί που πήγαινε υπερβολικά αργά στο γύρο σχηματισμού. Ο οδηγός της Scuderia AlphaTauri έλαβε μία προειδοποίηση. Πρέπει να σημειωθεί πως ο Γάλλος είχε ήδη 10 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του λισάνς. Αν φτάσει τους 12 εντός ενός ημερολογιακού έτους, θα αποκλειστεί από ένα Grand Prix.

Πάμε και στις ποινές. Για μία ακόμα φορά βλέπουμε στο ποινολόγιο το όνομα του Λανς Στρολ, που έλαβε χρονική ποινή της τάξης των 10 δευτερολέπτων αλλά και 3 πόντους ποινής στην αγωνιστική του άδεια. Με αυτούς έφτασε τους 8. Ο Καναδός τιμωρήθηκε γιατί ουσιαστικά ώθησε εκτός πίστας τον teammate του, Σεμπάστιαν Φέτελ, μετά τη στροφή 3. Ο τετράκις πρωταθλητής πάτησε στο γρασίδι αλλά κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο της Aston Martin. Ο Στρολ τερμάτισε δέκατος-έβδομος.

Το ίδιο και στην περίπτωση του Φερνάντο Αλόνσο, που τερμάτισε δέκατος-πέμπτος αλλά έλαβε 5 δευτερόλεπτα ποινής τα οποία προστέθηκαν στο χρόνο του και τον έριξαν δέκατο-όγδοο. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κρίθηκε υπαίτιος της επαφής που είχε με τον ομόσταβλό του, Εστεμπάν Οκόν, στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Ο Ισπανός έλαβε και δύο βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια, φτάνοντας τους 6.

Και το χειρότερο, οι δύο οδηγοί της Alpine που τρώγονται σαν τα κοκόρια στην πίστα, θα εκκινήσουν δίπλα-δίπλα και τον Κυρίως Αγώνα στη Βραζιλία. Καλά θα πάει αυτό.

Το πάνελ των αγωνοδικών αποτελείται από τον πολύπειρο Τιμ Μάιερ, τον Ματιέ Ρεμερί, τον Ντέρεκ Ουόργουικ και τον Ρομπέρτ Μορένο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles