spot_img

Verstappen: «Κάποιοι να καταλάβουν πως είναι νούμερο δύο»

Ο Max Verstappen έριξε μπηχτή προς τον Sergio Perez, εκφράζοντας την άποψή πως οι νούμερο δύο οδηγοί πρέπει να αποδέχονται το ρόλο τους, δίνοντας το παράδειγμα του Valtteri Bottas.

Διαχρονικά στη Formula 1, οι κορυφαίες ομάδες ακολουθούσαν φιλοσοφία νούμερο ένα και έναν νούμερο δύο οδηγού. Ο πρώτος θα είχε την ευκαιρία να παλέψει για το πρωτάθλημα, ενώ ο δεύτερος θα είχε υποστηρικτικό ρόλο για να βοηθήσει τον teammate του να πάρει τον τίτλο.

Οι εντολές ή team orders είναι επίσης σύνηθες φαινόμενο στο σπορ. Μάλιστα, είχαν προσωρινά απαγορευτεί από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA) όταν το 2002 η Ferrari είχε δώσει εντολή στον Rubens Barrichello να δώσει τη νίκη τον Michael Schumacher στο Grand Prix Αυστρίας. Εκείνη τη σεζόν η ιταλική ομάδα κέρδισε τους 15 από τους 17 αγώνες που πραγματοποιήθηκαν.

Ο Max Verstappen της Red Bull Racing αναφέρθηκε στο θέμα της ιεραρχίας, μιλώντας στο Viaplay. O Ολλανδός έχοντας πλέον δύο τίτλους, γνωρίζει πως λειτουργεί το σπορ σε όλους του τους τομείς. Η άποψή του είναι πως οι νούμερο δύο οδηγοί πρέπει να αποδέχονται τη θέση τους και έφερε το παράδειγμα του Valtteri Bottas, όταν ο Φινλανδός οδηγούσε για τη Mercedes-AMG.

«Κάθε χρόνο ξεκινά φρέσκος και έτοιμος. Αλλά μετά από μερικούς αγώνες συνειδητοποιεί πως δεν θα μπορέσει ξανά να διεκδικήσει κάτι και πρέπει να αποδεχθεί το ρόλο του στην ομάδα ως νούμερο δύο οδηγός. Τερμάτισε αγώνες στο βάθρο, κέρδισε κάποια Grand Prix και πήρε pole position. Μερικές φορές όμως πρέπει να αποδεχθείς πως ο οδηγός δίπλα σου είναι καλύτερος. Αυτό μπορεί να συμβεί».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1 

Επιπλέον ο Verstappen τόνισε το πόσο σημαντικό είναι αποδέχεται το ρόλο του ο Νο2 οδηγός, θέλοντας ενδεχομένως να στείλει το μήνυμά του προς τον Sergio Perez.

«Είναι πολύ σημαντικό που το είχε αποδεχθεί. Μερικοί οδηγοί δεν το κάνουν αυτό και μετά όλα πάνε λάθος στην ομάδα. Δεν αντέχουν όμως για πολύ στο σπορ. Δεν θα αναφέρω ονόματα, αλλά πρέπει να αποδέχεσαι το ρόλο του νούμερο δύο. Δεν πρέπει να ζεις σε ένα παραμυθένιο κόσμο».

Οι Verstappen και Perez είχαν ένα έντονο επεισόδιο στο Grand Prix Βραζιλίας, όταν η άρνησή του 25χρονους να δώσει τη θέση του, προκάλεσε την «έκρηξη» του Μεξικανού. Η Red Bull Racing, σε ανακοίνωσή της λίγες ημέρες αργότερα, παραδέχθηκε τα λάθη της και δικαιολόγησε τη συμπεριφορά του Ολλανδού πρωταθλητή της.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles