spot_img

GP Μπαχρέιν FP1: Με το δεξί ο Verstappen

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 στα πλαίσια του GP Μπαχρέιν ξεκινώντας ταχύτερος τη νέα αγωνιστική σεζόν της F1.

To 2021 ξεκίνησε επίσημα με τη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών να είναι πλέον παρελθόν. Για το 2021 η διάρκεια είναι μόλις μία ώρα και αυτό οδήγησε τις ομάδες να ακολουθήσουν διαφορετικά προγράμματα. Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές και δεν είχαμε την οποιαδήποτε παρεμπόδιση στην επίτευξη χρόνων, με όλες τις ομάδες να είναι ετοιμοπόλεμες.

Διαβάστε επίσης: Έγινε της Suzuka στο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1

Ο Verstappen έγραψε το 1:31.394 για να πάρει την 1η θέση στη διαδικασία, έχοντας έναν πάρα πολύ καλό χρόνο. Με την soft γόμα και λίγα καύσιμα στο τέλος του 60λεπτου έδειξε τις διαθέσεις του και η red Bull δείχνει από νωρίς πολύ δυνατή. Βέβαια, στην αρχή του γύρου είχε μια μικρή βοήθεια slipstream, το οποίο όμως δεν επηρέασε το αποτέλεσμα του γύρου. Πίσω του στην 2η θέση έμεινε ο Valtteri Bottas με την Mercedes. Ο Φινλανδός δεν είχε και τον πιο καθαρό χρόνο, μένοντας 0.298s μακριά από τον Ολλανδό. Όμως η Mercedes δείχνει προς το παρόν σε καλύτερη κατάσταση. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Lando Norris με την εντυπωσιακή McLaren. O Βρετανός έκανε έναν πολύ καλό χρόνο για να βρεθεί 0.5s μακριά από την κορυφή, έχοντας μάλιστα πολύ καλό ρυθμό.

Ο Lewis Hamilton ξεκίνησε μουντά το αγωνιστικό τριήμερο, κάνοντας πολλές δοκιμές με το set-up της W12. Ο τελευταίος του γύρος δεν ήταν ο καλύτερος που θα μπορούσε μένοντας 4ος. Στην 5η θέση έκλεισε την κατάταξη ο Charles Leclerc, με την Ferrari. O Μονεγάσκος ήταν πολύ δυνατός και 0.599s μακριά από τη κορυφή σε μια θετική πρώτη περίοδο για την ομάδα του.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και το Season Preview.

Στην 6η θέση ήταν ο Sergio Perez με την δεύτερη Red Bull, έχοντας όμως το ταχύτερο τελευταίο κομμάτι. Ο Pierre Gasly έφερε την Alpha Tauri στην 7η θέση σε μια πολύ καλή πρώτη περίοδο για τον ίδιο. Ο Carlos Sainz έφερε και την δεύτερη Ferrari εντός 10άδας, με τις διαφορές να είναι πολύ μικρές για την ώρα. Ο Daniel Ricciardo ήταν στην 9η θέση, με την Alfa Romeo του Antonio Giovinazzi να κλείνει την πρώτη 10άδα.

Ο Kimi Raikkonen ακολούθησε πίσω του, μπροστά από τις δύο Aston Martin. O Sebastian Vettel έκλεισε μπροστά από τον Lance Stroll με τους δύο οδηγούς να αρέσκονται σε διάφορες αεροδυναμικές δοκιμές. Στην 14η θέση ήταν ο rookie Yuki Tsunoda, o οποίος είχε αρκετή κίνηση στον ταχύτερο γύρο του.

Οι δύο Alpine δεν είχαν καλό FP1, με τον Esteban Ocon να τερματίζει μπροστά από τον Fernando Alonso, όντας αμφότεροι πάνω από 2s μακριά από την κορυφή. Οι δύο Williams και οι δύο Haas έκλεισαν την κατάταξη, με τον Nikita Mazepin στην τελευταία θέση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αποτελέσματα FP1 GP Μπαχρέιν

Δείτε το GP Ιαπωνίας της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles