spot_img

Η αξιολόγηση των οδηγών για το 2020, Μέρος Γ’ (10-6)

Η αγωνιστική σεζόν του 2020 έχει ολοκληρωθεί και ήρθε η ώρα για την αξιολόγηση των οδηγών, ανάλογα με την φετινή τους απόδοση.

Η αρχή για την αξιολόγηση οδηγών έγινε στην εκπομπή “Slipstream” #31 όταν και αναλύσαμε το GP Άμπου Ντάμπι. Μπορείς να την ακούσεις εδώ. Τώρα ήρθε η ώρα και σε γραπτή μορφή να μεταφέρουμε την δική μας οπτική.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 25 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

#10 George Russell

O Βρετανός αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα των οδηγών στο πίσω μέρος του grid που πιέζουν στο μέγιστο. Έχοντας ένα κακό μονοθέσιο, κατάφερε σε 9 περιπτώσεις να περάσει στο Q2, δίχως να περιλαμβάνουμε τον αγώνα με την Mercedes. Στο Σακχίρ έδειξε πως μπορεί να κερδίσει στα ίσα τον Valtteri Bottas, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το κασέ του. Με το feedback του βελτίωσε την Williams, η οποία έκλεισε τη σεζόν ως ένα από τα χειρότερα μονοθέσια, αλλά όχι το χειρότερο. Οι αγώνες ήταν το αδύναμο σημείο του, κάνοντας λάθη και χάνοντας ευκαιρίες για βαθμούς. Ο Russell έκανε μια καλή χρονιά και μένει να δούμε πόσο θα βελτιωθεί το 2021.

#9 Lance Stroll

H περίπτωση του Καναδού είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. Στο 2020 όμως έδειξε πως αξίζει και με το παραπάνω να βρίσκεται στην F1. Κατάφερε σε ορισμένες περιπτώσεις να κερδίσει στα ίσα τον Sergio Perez. Το σερί εγκαταλείψεων δίχως να είναι δική του ευθύνη, σε συνδυασμό με τον αγώνα που έχασε στο Nurburgring, του έκοψε τον ρυθμό. Κατάφερε όμως να πάρει τη παρθενική του pole position στα ίσα και οδηγούσε τον αγώνα μέχρι το μέσον του. Πήρε δύο βάθρα και έδειξε σημαντική βελτίωση. Εάν βελτιώσει και την ψυχοσύνθεση του, θα βρει και τη σταθερότητα που χρειάζεται. Ο Stroll έκανε καλή σεζόν και παίρνει την 9η θέση.

Διαβάστε επίσης: Δύσκολο ξεκίνημα για τον Schumacher προβλέπει ο Binotto

#8 Lando Norris

O Βρετανός ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το 2020, με βάθρο στον εναρκτήριο αγώνα στην Αυστρία. Όμως, η συνέχεια δεν ήταν η ίδια. Πολύ δυνατός το Σάββατο, αλλά όχι τόσο σταθερός την Κυριακή είναι το ατού του. Όμως, είναι ακόμα ένας οδηγός υπό εξέλιξη και κάθε χρόνο δείχνει και κάτι παραπάνω. Μερικά αποτελέσματά του δεν ήταν ιδανικά, όμως βοήθησε και με το παραπάνω την ομάδα να εξασφαλίσει την 3η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Μόνο θετικές σκέψεις και εντυπώσεις αφήνει ο Norris από το 2020, ο οποίος είχε μια καλή σεζόν, και το ’21 θα δώσει τεράστια μάχη με τον Daniel Ricciardo.

#7 Charles Leclerc

O Μονεγάσκος ήταν μία ομάδα μόνος του, για πολλούς και διάφορους λόγους. Σε γενικές γραμμές έκανε μια εξαιρετική σεζόν, έδειξε τρομερά δείγματα ταχύτητας, παίρνοντας ορισμένα αποτελέσματα τόσο σε αγώνα αλλά και κατατακτήριες, που το μονοθέσιο δεν επέτρεπε. Όμως, έδειξε ότι μπορεί να καταστρέψει τον αγώνα του και των γύρω του αμέσως. Προκάλεσε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις σύγκρουση με άλλα μονοθέσια στον πρώτο γύρο και όλα ήταν δική του ευθύνη. Στυρία, Ρωσία και Σακχίρ είναι τα συμβάντα, ενώ τιμωρήθηκε μόνο στο ένα. Τέτοια λάθη δεν πρέπει να επαναλαμβάνουν οι κορυφαίοι οδηγοί και αν θέλει κάποια στιγμή να πάρει πρωτάθλημα, πρέπει να μάθει από αυτά. Παράλληλα, είδαμε σε ορισμένους αγώνες να χάνεται στο στήσιμο του μονοθεσίου του και στον αγώνα να είναι πολύ αργός. Πλέον θα κληθεί ως ηγέτης της Ferrari να ανέβει τόσο ο ίδιος επίπεδο, αλλά να ανεβάσει και την ομάδα.

#6 Pierre Gasly

O Γάλλος ήταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του 2020. Απέδειξε πως η Red Bull έπρεπε να του δώσει παραπάνω χρόνο. Η νίκη του στην Monza ήταν παλικαρίσια και ήταν ένα σύνολο έξυπνης διαχείρισης της ομάδας με το pit-stop και οδηγικής εκτέλεσης του Gasly να μείνει μπροστά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, τον είδαμε να είναι συνεχόμενα στους βαθμούς, να παίρνει το ένα αποτέλεσμα μετά το άλλο, έχοντας και συνεχή παρουσία στο Q3. O Gasly είναι ο πρώτος οδηγός της λίστας που έκανε πολύ καλή σεζόν. Το 2021 θα κληθεί να αποδείξει την αξία του και γιατί όχι, να ψάξει το μέλλον του σε μια μεγαλύτερη ομάδα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το κείμενο με τις θέσεις 5 έως 1 θα δημοσιευθεί την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. Εσύ τι πιστεύεις για την αξιολόγηση των οδηγών; Ποιους θα έβαζες από το 20 έως το 6; Πείτε μας στα σχόλια.

Ακούστε την τελευταία εκπομπή “Slipstream” για το 2020 με την ανασκόπηση της σεζόν και το μοναδικό F1 Quiz.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles