spot_img

Ο καταστροφικός αγώνας του Valtteri Bottas

Ο Valtteri Bottas περιέγραψε τον αγώνα του στην Τουρκία ως “σκέτη καταστροφή”, χάνοντας τον έλεγχο του μονοθεσίου του συνολικά 6 φορές.

Ο Bottas χρειαζόταν να πάρει 8 βαθμούς περισσότερους από τον teammate Lewis Hamilton, ώστε να μεταφέρει την έκβαση του τίτλου στον επόμενο αγώνα. Ωστόσο, ο τερματισμός τον είδε να σημειώνει το χειρότερο αποτέλεσμά του στη σεζόν, στη 14η θέση.

Ο Φινλανδός έχασε τον έλεγχο στην πρώτη στροφή της εκκίνησης, στην προσπάθειά του να αποφύγει τον Esteban Ocon. Στην στροφή 9 του ίδιου γύρου συγκρούστηκε με τον Γάλλο της Renault, χάνοντας ξανά αμφότεροι τον έλεγχο.

Το συμβάν αυτό άφησε το μονοθέσιο του Bottas με ζημιά που επηρέασε την οδηγησιμότητα του, λόγω προβλήματος στη γωνία του τιμονιού. Ο Bottas σπίναρε άλλες τέσσερις φορές μέσα στον αγώνα, με τον Hamilton μάλιστα να του ρίχνει γύρο και να παίρνει, μαζί με τη νίκη, και τον 7ο παγκόσμιο τίτλο του.

Διαβάστε επίσης: Το μήνυμα του Hamilton μετά τη κατάκτηση του Τίτλου

Οι δηλώσεις του Valtteri Bottas:

Έχασα τον έλεγχο στην πρώτη στροφή του πρώτου γύρου, προσπαθώντας να αποφύγω μια Renault. Έφτασα γρήγορα τους τελευταίους και μπορούσα να πάρω κάποιες θέσεις. Έπειτα είχα μια σύγκρουση στη στροφή 9. Ήμουν πολύ απαιτητικός στην κίνησή μου, ίσως περισσότερο απ’όσο έπρεπε.
Το μονοθέσιο ήταν όλο λάθος. Ένιωθα ότι το τιμόνι έκλεινε προς τα αριστερά στις ευθείες και, στις αριστερές στροφές, το μονοθέσιο γλιστρούσε. Όλες οι στιγμές που είχα, όλος ο αγώνας ήταν ένα χάος, πολύ καταστροφικός. Προφανώς προσπαθούσα να πιέσω όσο πιο πολύ μπορούσα, διότι δεν είχα να χάσω κάτι σήμερα. Όταν έμεινα πίσω, έδωσα ό,τι είχα και έκανα λάθη και προφανώς, μαζί με τη ζημιά, έκανα χειρότερα τα πράγματα.
Θα μπορούσα να πω ότι, μέχρι στιγμής, αυτός ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας μου στην F1, βάσει και του αποτελέσματος.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles