spot_img

GP Άμπου Ντάμπι: Νίκη Verstappen στον επίλογο του 2020

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Άμπου Ντάμπι στον τελευταίο αγώνα του 2020, κάνοντας μια κυρίαρχη εμφάνιση.

Ο Ολλανδός ξεκίνησε από την pole position, έκανε την τέλεια εκκίνηση και έκτοτε τον τέλειο αγώνα. Το safety car δεν τον σταμάτησε και έχοντας τον τέλειο ρυθμό πήρε την τρίτη νίκη του στο 2020. Αυτή ήταν και μία από τις πιο εμφατικές νίκες του Verstappen στην καριέρα του, κλείνοντας με εξαιρετικό τρόπο τη σεζόν. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Valtteri Bottas με την υποτονική Mercedes. O Φινλανδός δεν είχε ποτέ τον ρυθμό να κάνει κάτι καλό και επέστρεψε μετά από καιρό στο βάθρο των νικητών. Ο Lewis Hamilton έκλεισε στην 3η θέση της κατάταξης, έχοντας επίσης έναν πολύ ήσυχο αγώνα. Ο Πρωταθλητής δεν απείλησε, ούτε απειλήθηκε παίρνοντας με άνεση τους 15 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 13 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Alex Albon με την δεύτερη Red Bull ολοκλήρωσε στην 4η θέση, κάνοντας έναν καλό αγώνα. Τερμάτισε πάνω από 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον teammate του, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει τις W11. Oι Lando Norris και Carlos Sainz έκαναν έναν πολύ καλό αγώνα για την McLaren. Το 5-6 στον αγώνα, έδωσε στην ομάδα του Woking την 3η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στο καλύτερο αποτέλεσμα από το 2012.

Ο Daniel Ricciardo έκανε τη στρατηγική του να δουλέψει και πήρε μια πολύ δυνατή 7η θέση. Με το αποτέλεσμα αυτό, αποχαιρετά την Renault το 2020. Ο Pierre Gasly έκανε επίσης έναν πολύ καλό αγώνα, τερματίζοντας στην 8η θέση. Ο Esteban Ocon έκανε προσπέρασμα στον τελευταίο γύρο για να πάρει την 9η θέση από τον Lance Stroll. O Καναδός δεν είχε καλό αγώνα και έκλεισε τη τελευταία 10άδα του 2020.

O Daniil Kvyat πήρε την 11η θέση μπροστά από τον εξαιρετικό Kimi Raikkonen με την Alfa Romeo. Oι δύο Ferrari είχαν έναν απογοητευτικό αγώνα, τερματίζοντας μόλις στις θέσεις 13 και 14. Ο George Russell πήρε την 15η θέση κρατώντας πίσω του τον Antonio Giovinazzi. Οι δύο Haas έκλεισαν την κατάταξη. Μόνο ο Sergio Perez εγκατέλειψε τον αγώνα.

Ακούστε την εκπομπή για την F1 “Slipstream”, με την ανασκόπηση του GP Σακχίρ.

Το GP Άμπου Ντάμπι

Στην εκκίνηση, ο Verstappen έκανε εξαιρετικό πέταγμα και έστριψε στην 1η θέση, με τις Mercedes να ακολουθούν. Οι πρώτες στροφές ήταν υποτονικές, με τους Ocon και Vettel να κερδίζουν μία θέση. Μεγαλύτερος κερδισμένος ήταν ο Magnussen με τρεις, ενώ ο Perez έπεσε τελευταίος. Στον δεύτερο γύρο, ο Gasly ανέκτησε τη θέση του από τον Ocon, ενώ οι δύο Ferrari προσπαθούσαν να δώσουν μάχες.

Οι διαφορές άνοιξαν αμέσως, με τον Bottas στα 2.5s από τον Verstappen και ο Hamilton άλλο τόσο πίσω. Ο Albon προσπαθούσε να προσπεράσει τον Norris, αλλά δεν είχε φτάσει πολύ κοντά. Τελικά στον 7ο γύρο, ο Ταϊλανδός με διπλή προσπάθεια κατάφερε να προσπεράσει τον Βρετανό. Η άμυνα του Norris ήταν υπερβολικά υποτονική, καθώς δεν προσπάθησε καθόλου να αμυνθεί. Στον επόμενο γύρο είδαμε ακόμα μια αλλαγή, με τον Stroll να προσπερνά τον Kvyat για την 7η θέση. Στο σημείο αυτό η McLaren είχε την 3η θέση για δύο βαθμούς.

O Gasly προσπέρασε τον teammate του, με τον Ricciardo να είναι πλέον πίσω τους. Η άλλη Renault του Ocon στην 11η θέση, είχε πίσω του κολλημένες τις δύο Ferrari.

Στον 10 γύρο όμως, ο Perez αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα. Πάρκαρε το μονοθέσιο του στην έξοδο της στροφής 19 και εγκατέλειψε στον τελευταίο του αγώνα με την Racing Point. Το Virtual Safety Car έκανε την εμφάνισή του και δημιούργησε ντόμινο pit-stop. Όλοι μπήκαν στα pits εκτός των Ricciardo και Ferrari, οι οποίοι είχαν ανέβει στις θέσεις 5 και 7-8.

Η κατάταξη του GP Άμπου Ντάμπι είχε ως εξής: Verstappen, Bottas, Hamilton, Albon, Ricciardo, Norris, Vettel, Leclerc, Sainz και Stroll.

Το SC αποχώρησε στον 13ο γύρο με τον Verstappen να ανοίγει αμέσως την διαφορά από τις Mercedes. O Sainz έδωσε ακόμα μια μάχη με τον Leclerc και τον προσπέρασε στη στροφή 8 για την 8η θέση. Ο Μονεγάσκος είχε τον Stroll πίσω του πλέον, με τους δύο να αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους.

Διαβάστε επίσης: Hamilton: «Δεν έχω αναρρώσει 100%»

Ο Vettel έκανε έναν πολύ καλό αγώνα παίζοντας σκληρή άμυνα στον Sainz. O Ισπανός όμως προσπέρασε τον Γερμανό στη στροφή 10 στον 17ο γύρο. Μπροστά ο Norris δεν μπορούσε να μπει στο DRS του Ricciardo. Τελικά στον 19ο γύρο, ο Stroll απαλλάχτηκε από την πρώτη Ferrari και έβαλε στόχο την δεύτερη. O Leclerc έχασε ακόμα μια από τον Gasly αυτή τη φορά, έχοντας κακό ρυθμό. Με τον Ocon να τον περνάει επίσης, η Ferrari τον έφερε για αλλαγή 3.1s στη hard γόμα ελαστικών. Από την αλλαγή ελαστικών, βγήκε στην τελευταία θέση.

O Verstappen συνέχιζε να ανοίγει τη διαφορά και στον 31ο γύρο ήταν 7.3s μπροστά από τις Mercedes. Οι Πρωταθλητές κρατούσαν μια πολύ παθητική στάση στον αγώνα. Την ίδια στιγμή, ο Gasly έκανε ένα εξαιρετικό προσπέρασμα στον Stroll στη στροφή 10 για την 9η θέση. Ο Γάλλος είχε πολύ καλό ρυθμό και προσπέρασε και τον Vettel και ήταν πλέον 11s πίσω από τον Sainz.

Παράλληλα, ο Vettel έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και κρατούσε πίσω τον Stroll, ενώ ο teammate του είχε σκαρφαλώσει στην 14η θέση. Τελικά η Ferrari έφερε τον Γερμανό για αλλαγή ελαστικών στον 36ο γύρο και πέρασε στην medium γόμα. Το μόνο ερωτηματικό ήταν το τι θα κάνει ο Ricciardo που έπρεπε να μπει για την μοναδική του αλλαγή. Ο Αυστραλός μπήκε για την medium γόμα και βγήκε στην 7η θέση πίσω από τον Sainz.

Στον 43ο γύρο, τις μοναδικές μάχες τις έδιναν οι δύο Ferrari, με τον Leclerc να μην μπορεί να περάσει τον Raikkonen για την 12η θέση. Τελικά ο Μονεγάσκος δεν κατάφερε ποτέ να περάσει μένοντας πολύ πίσω. Παράλληλα, ο Vettel δεν ήταν σε θέση να τον πλησιάσει.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στους τελευταίους γύρους, ο Albon ξεκίνησε την επίθεση του προς τον Hamilton. Ο Ταϊλανδός πίεζε και είχε κατεβάσει τη διαφορά στα 3s στον 53ο γύρο. Παράλληλα ο Βρετανός ήταν πολύ αργός χάνοντας ένα δευτερόλεπτο στον γύρο.

Μπαίνοντας στον 55ο από τους 55, η διαφορά ήταν στο 1.8s. Η Red Bull δεν βρέθηκε ποτέ κοντά στην Mercedes και δεν απείλησε ποτέ. Ο Verstappen ήταν σε έναν δικό του κόσμο, πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην κορυφή και πήρε την νίκη για την Red Bull στον τελευταίο αγώνα του 2020. Ο Bottas τερμάτισε στην 2η θέση, με τον Hamilton να κλείνει το βάθρο των νικητών.

Η McLaren έκανε το 5-6 παίρνοντας τη 3η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, ενώ ο Ocon προσπέρασε τον Stroll για την 9η θέση στη στροφή 10. Παράλληλα, ο Daniel Ricciardo έκλεψε την τελευταία στιγμή τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.

Αποτελέσματα Αγώνα GP Άμπου Ντάμπι

Δείτε τον μεγάλο τελικό του eSports Πρωταθλήματος F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles