spot_img

Bahrain Test D2: Ξανά ο Ricciardo ταχύτερος

Ο Daniel Ricciardo ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο πρωινό σκέλος της D2 για το Bahrain Test, γράφοντας έναν αρκετά αξιόλογο χρόνο.

H δεύτερη ημέρα δοκιμών ξεκίνησε δυναμικά, με τις ομάδες να ρίχνονται στη μάχη για να συλλέξουν δεδομένα. Παράλληλα, αρκετοί οδηγοί θέλουν να συνηθίσουν ακόμα περισσότερο τα μονοθέσια, για πολλούς και διάφορους λόγους. Οι συνθήκες της πίστας ήταν και πάλι δύσκολες.

Ψηφίστε το αγαπημένο σας μονοθέσιο της F1

Ο αέρας έκανε αρκετά δύσκολο το έργο των οδηγών, με πολλούς εξ αυτών να έχουν εξόδους. Ο Lewis Hamilton προκάλεσε τη μοναδική κόκκινη σημαία στη διαδικασία. Ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχασε τον έλεγχο στη στροφή 13 και κόλλησε στην άμμο. Πέραν αυτού όμως, δεν είχαμε κάποιο άλλο πρόβλημα που να διέκοψε τη ροή της διαδικασίας.

Ο Ricciardo έθεσε τον ταχύτερο χρόνο με το 1:32.215. Ο οδηγός της McLaren δείχνει αρκετά δυνατός και έχει την αυτοπεποίθηση να πιέσει. Ο χρόνος του ήρθε με την hard γόμα ελαστικών, με τον Αυστραλό να συμπληρώνει συνολικά 52 γύρους. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Fernando Alonso, ο οποίος έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την Alpine. O Ισπανός έγραψε το 1:32.339 και ήταν 0.1s μακριά από την McLaren. Ο χρόνος του ήρθε με την medium C3 γόμα ελαστικών ενώ συμπλήρωσε 60 γύρους σε ένα γεμάτο πρωινό. Από την πρώτη στιγμή έδειξε να έχει ταχύτητα και μπορεί το απόγευμα να κατεβάσει ακόμα περισσότερο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

Στην 3η θέση της κατάταξης βρέθηκε ο Sergio Perez. O Μεξικανός έκανε επίσης ντεμπούτο με την Red Bull RB16B, σε ένα σχετικά γεμάτο πρωινό. Σε αντίθεση με χθες, η Red Bull δεν έβαλε πολλά χιλιόμετρα, συμπληρώνοντας μόλις 39 γύρους. Ο ταχύτερος γύρος του ήταν στο 1:32.478 με την hard C2 γόμα ελαστικών. Πίσω του στην 4η θέση ήταν ο Nicholas Latifi με την Williams FW43B. Ο Καναδός είχε ένα γεμάτο πρωινό γράφοντας πολύτιμα χιλιόμετρα σε μια άκρως αξιόπιστη ημέρα. Ο χρόνος που σημείωσε ήταν το 1:32.541 με την soft γόμα ελαστικών, ολοκληρώνοντας 47 γύρους. Την πρώτη 5άδα έκλεισε ο Yuki Tsunoda. O Ιάπωνας οδηγός της Alpha Tauri Μπήκε δυναμικά και την δεύτερη ημέρα, γράφοντας 57 γύρους στο πρωινό σκέλος. Αυτό που παρατηρήσαμε, τόσο με την Red Bull αλλά και την Alpha Tauri, είναι το αρκετά δυνατό τελευταίο κομμάτι.

Διαβάστε επίσης: Επιφυλακτικοί στην Mercedes μετά το προβληματικό ξεκίνημα των δοκιμών

Στην 6η θέση ήταν ο Carlos Sainz με την Ferrari. O Ισπανός είχε ένα ήσυχο πρωινό, με μια μικροέξοδο μάλιστα. Ο ταχύτερος χρόνος του ήταν το 1:33.072, όντας 0.8s μακριά από την κορυφή. Η Ferrari δεν αντιμετώπισε πρόβλημα σήμερα και συμπλήρωσε 56 γεμάτους γύρους. Ακολούθησε ο Nikita Mazepin με την ομάδα της Haas. O Ρώσος έκανε τον προσωπικό του ταχύτερο γύρο με την soft C4 γόμα και έβαλε τους περισσότερους γύρους από όλους. Η Haas έβαλε 76 γύρους, 60 περισσότερους σε σχέση με το χθεσινό πρωινό. Μάλιστα, έγραψε ένα τεράστιο stint 47 γύρων προσομοίωσης αγώνα.

Ο Lewis Hamilton έκλεισε το πρωινό σκέλος στην 9η θέση. Ο Βρετανός δεν είχε και τη πιο καθαρή περίοδο, όμως συμπλήρωσε 58 πολύτιμους γύρους. Ο ταχύτερος του ήταν με την C2 γόμα και 1.1s μακριά από τη κορυφή. Πίσω του ακολούθησε ο Antonio Giovinazzi. H Alfa Romeo ήταν εντυπωσιακή με 73 γύρους και έδειξε πως δεν ήθελε να κάνει ταχύτερους γύρους.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στην 10η θέση έμεινε ο Sebastian Vettel με πολλά προβλήματα. Η Aston Martin αναγκάστηκε να αλλάξει το κιβώτιο ταχυτήτων, με τον Γερμανό να κάνει μόλις 10 γύρους στη διαδικασία. Ο ταχύτερος γύρος του ήταν 6.6s πίσω από την McLaren και έχει μόλις μισή μέρα να γράψει χιλιόμετρα.

Αποτελέσματα Bahrain Test D2, Πρωί

Δείτε το GP Μπαχρέιν της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles