spot_img

WEC: Οι συμμετοχές για τη σεζόν του 2021

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) μπαίνει σε ένα νέο μονοπάτι το 2021, με 33 συμμετοχές να συμπληρώνουν το grid.

Οι αγώνες αντοχής έχουν μια νέα εποχή, με τα Le Mans Hypercar να κάνουν την εμφάνισή τους. Το WEC αλλάζει σελίδα και θέλει σε μια πολύ δύσκολη σεζόν, δεδομένου του Covid-19, να πετύχει. Βέβαια, η πανδημία έχει επηρεάσει τις συμμετοχές, ιδιαίτερα στην GTE-Pro.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 4 Φεβρουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στην κατηγορία Hypercar θα δούμε την Toyota με το GR010 Hypercar, το υβριδικό αγωνιστικό που έχει ήδη παρουσιαστεί. Οι Πρωταθλητές θα διατηρήσουν το οδηγικό line-up των τελευταίων ετών, όπως και τους αριθμούς 7 και 8.

Μαζί της θα είναι η Scuderia Cameron Glickenhaus με το 007 Hypercar. Η αμερικανική ομάδα ανακοίνωσε πρόσφατα ένα εντυπωσιακό line-up οδηγών. Ο Gustavo Menezes θα είναι στο #708, ενώ ο Ryan Briscoe στο #709. Οι υπόλοιποι οδηγοί είναι οι Pipo Derani, Romain Dumas, Franck Mailleux, Olivier Pla και Richard Westbrook. Μπορείς να διαβάσεις την συνέντευξη του Jim Glickenhaus στον Στάθη Κοκκορόγιαννη εδώ.

Στην κατηγορία Hypercar θα δούμε και την Signatech Alpine Elf. Η ομάδα θα χρησιμοποιήσει ένα από τα LMP1 που είχε η Rebellion Racing τη προηγούμενη σεζόν. Η κατηγορία θα περιλαμβάνει το περίφημο Balance of Performance για τα αγωνιστικά. Συνολικά 5 αγωνιστικά.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” #37 με όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο της F1.

Στην LMP2, η United Autosports επιστρέφει για να υπερασπιστεί τον Τίτλο της με ένα αγωνιστικό. Μαζί της θα δούμε την Highclass Racing να επιστρέφει στην κατηγορία, όπως η Racing Team Netherlands και η Jota Sport. Η τελευταία δε, θα παρατάξει δύο αγωνιστικά στην κατηγορία.

Στις νέες συμμετοχές, η Richard Mille κάνει την εμφάνισή της με το #1. Η ομάδα θα αγωνιστεί μόνο με γυναίκες οδηγούς στο 2021. Η Dragonspeed επιστρέφει μετά από έναν χρόνο απουσίας στο WEC, ενώ ντεμπούτο κάνουν επίσης η Team WRT, η Inter Europol και η Realteam Racing. Η ARC Bradislava είναι η μοναδική ομάδα που θα αγωνιστεί με LMP2 της Ligier, καθώς όλοι οι υπόλοιποι θα είναι με Oreca. Συνολικά θα δούμε 11 συμμετοχές.

Διαβάστε επίσης: DeltaWing – Ένα από τα τελευταία τολμηρά πειράματα

Στην GTE-Pro θα δούμε μια τιτανομαχία ανάμεσα στην Ferrari και την Porsche. Στα αρνητικά, η Aston Martin αποχώρησε από το WEC ως εργοστασιακή συμμετοχή, αφήνοντας μόλις 4 αγωνιστικά στην κατηγορία.

Στην GTE-Am θα δούμε τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών. Συνολικά 5 Ferrari, 5 Porsche και 3 Aston Martin συμπεριλαμβάνονται σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά grid των τελευταίων ετών. Το επίπεδο έχει ανέβει ιδιαίτερα και οι μάχες ανάμεσα στις ομάδες θα είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

Πολύ σημαντική αποτελεί η παρουσία της Iron Lynx στην κατηγορία. Η ομάδα θα αγωνιστεί με δύο Ferrari, με το ένα από τα πληρώματα να αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες. Αυτό είναι το δεύτερο γυναικείο line-up στο WEC το 2021.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι συμμετοχές του WEC έχουν αυτόματη πρόσκληση για τις 24H του Le Mans. Η σεζόν δεν θα ξεκινήσει στο Sebring, με τον αγώνα να ακυρώνεται λόγω της πανδημίας. Τη θέση του Sebring πήρε το Portimao, στο οποίο θα ξεκινήσει η σεζόν στις 2-4 Απριλίου. Στον αγώνα θα είναι και η SCG με τα Hypercar της.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles